Tai Chi bij Slow Motions in Utrecht

Bij Slow Motions bent u van harte welkom als u Tai Chi lessen wilt volgen in Utrecht. Deze zachte krijgskunst kenmerkt zich door zijn rustige bewegingen. Toch vindt Tai Chi zijn oorsprong in Kungfu, een traditionele en eeuwenoude Chinese vechtkunst. Tai Chi is vooral gebaseerd op het taoïsme. Het Yin Yang symbool is daar een belangrijk kenmerk van. Bij deze rustige en zachte krijgskunst ligt de nadruk vooral op de geest en de bijbehorende concentratie en energie. 

Als je geestelijk in balans bent, heeft dat direct een positieve uitwerking op je lichamelijke gezondheid. Tai Chi wordt dan ook vaak beoefend om de mindfulness te bevorderen. Je bent bewust bezig met de bewegingen die je maakt waardoor je een optimale mentale en fysieke balans bereikt. Het is dan ook niet voor niets dat Tai Chi ook veel wordt beoefend als vorm van meditatie. 

De bewegingen die gemaakt worden binnen Tai Chi zijn veelal afgeleid van een vechtkunst. Deze bewegingen worden ook wel postures genoemd. De Yang stijl binnen Tai Chi kent in zijn beknopte versie 37 verschillende houdingen, die ook wel postures worden genoemd. Deze vormen hebben een heilzame werking op het lichaam en zorgen voor rust en ontspanning. Daarnaast dragen de postures bij aan het versterken van de spiergroepen in het lichaam.
 

Tai Chi beoefenen in Utrecht

Als je zelf ook Tai Chi wilt beoefenen in Utrecht, ben je bij Slow Motions aan het juiste adres. Onze lessen bestaan uit drie tijdvakken zodat je deze kunst in ongeveer anderhalf jaar eigen kunt maken. In het eerste traject worden vooral de vormen van Tai Chi aangeleerd. Deze zijn verbonden met een choreografie en stelt ons in staat om ons lichaam gericht te kunnen trainen. 

Tai Chi beoefenen bij Slow Motions in Utrecht doen we vooral in de Yang stijl. Deze oefeningen bevat 37 postures die ons lichaam de juiste ontspanning en energie bezorgen. Omdat ieder zijn eigen leertempo hanteert, kun je bij Slow Motion zelf bepalen hoe zwaar of intensief je de training wilt maken. Zo ontstaat er een persoonlijk en op maat gemaakt traject waarin je de kunst van Tai Chi volledig leert beheersen. 

Natuurlijk heb je bij ons ook de mogelijkheid om een proefles Tai Chi te kunnen volgen. Daarna kun jij je direct inschrijven voor het eerste semester. Elk van de drie tijdvakken bestaan uit 16 lessen. Op deze manier werk je toe naar een optimale mindfulness en lever je een positieve bijdrage aan je innerlijke ontwikkeling. Ook als je graag Tai Chi wilt beoefenen in Den Haag ben je bij Slow Motions aan het juiste adres. Mindfulness lessen in Rotterdam zijn tevens een mogelijkheid.

Neem contact op